Workshops

De workshops worden gegeven in deze vrolijke gele unit welke uitkijkt op dit prachtige natura 2000 gebied. Samen creëren, genieten en even tot rust komen. Met je handen in de klei of boetseerwas en het hoofd leeg maken.  Als het weer het toelaat nuttigen we de pauze met iets lekkers bij de kippen in de fruitboomgaard .

 

Er zijn workshops van 1 dagdeel. Hier ben je gezellig samen creatief bezig en ben je later in het bezit van een unique eigen werk. De glazen ringen workshops is uit te breiden met een extra dagdeel. 

Workshop glas

Boetseer je eigen glazen ring

1 dagdeel 

Met een groep van maximaal 5 personen boetseer je jou eigen glazen ring in was. Na een pauze gaan we van deze wasmal een hitte bestendige mal maken. Deze mal moet nu rustig drogen. Als hij droog is stook ik het glas er in voor je in een speciale oven. Na de stook ,van enkele dagen, werk ik hem netjes voor je af en kan de ring opgehaald of verzonden worden.

 

Deze workshop is als gewenst uit te breiden met een volgend dagdeel. Dan leer je zelf de ring te zagen, slijpen en desgewenst te polijsten. Ook is het dan mogelijk te werken met goudluster of een zoetwater pareltje toe te voegen. 

Workshop klei

Handvormen klei

1 dagdeel

Met een groep van maximaal 5 personen maak je een eigen Poke bowl of Chawan thee of koffie mok van steengoed klei. Doormiddel van handvormen, carven en het aanbrengen van structuren ga je de vorm boetseren. Doordat Japans keramiek juist heel sterk is in het omarmen van imperfectie is dit een bijna intuitief proces.

 

Na de pauze met iets lekkers bij de koffie of thee gaan we de vorm verder drogen tot hij geschikt is voor rawglazing. 

 

Nu zal hij rustig moeten drogen en stook ik hem af op 1240 graden. Het werk is dan vaatwasmachine bestendig. Je werk kan achteraf per post verzonden worden of worden opgehaald.

Staan er geen workshops in de planning. Stuur een bericht met je plannen dan kijk ik naar de beschikbaarheid

 

Kosten en informatie workshops