Portfolio

 

Mr. Dick Pic and his Porcelain army 

Muntimedia: glas en porselein 2024

Techniek, Gegoten glas en porselein

Zonder oordeel wil ik dit bijzondere natuurfenomeen uit de schaduw halen en letterlijk een podium geven. Mijn kunst is vaak een onderzoek van dingen die ik niet goed begrijp. 

In het geval van het maken en versturen van een Dick Pic lijkt het om een evolutie error te gaan. Waarin communicatie de plank mis slaat en het brein van de verschillende sekse een andere taal spreekt. Ik moet bekennen dat ik tijdens het maken van dit werk geen grote inzichten heb gekregen en ik achterblijf met meer vragen. Zou het een mislukte poging tot verbinden kunnen zijn? Of kan deze man niet snel genoeg meegroeien in de sterk veranderende wereld waarin de vrouw niet langer afhankelijk is? Waarin verbinden voor de vrouw een keuze is geworden en ze zelf haar eigen centen verdient. Wat ik al aangaf, tijdens het maken van dit werk ben ik niet veel wijzer geworden maar ik heb er wel vreselijk veel lol aan gehad. 

You lucky bastard

Aardewerk 2023

Techniek, Gegoten aardewerk voorzien van transfers

In deze 3 tulpenvaasjes van elke 3 babybeentjes komen diverse symbolen samen, De tulp, het engelengetal 333 en het delfts blauw. Elk een verwijzing naar voorspoed en status.

Voor mij staan de vaasjes voor het enorme geluk dat ik had toen bleek dat mijn wiegje in Nederland stond. Dat ik daardoor nu rechten heb als me te uiten, te stemmen, mijn haar los te gooien en mijn eigen geld te verdienen. We hebben het goed, wie weet kunnen we het delen met de wiegjes die minder voorspoedig stonden. 

Ringen

Techniek: oven gecast kristal glas, slijpen, polijsten en goud luster

 

Being sweet is overrated

Mixed media 2023

Techniek: ongeglazuurd porselein, oven getrokken stringers van kristal glas. Mini messing accent

Ze was z'n lief meisje... Deze porselein schoen is een uitnodiging om van tijd tot tijd je tanden te laten zien. Grenzen aan te geven en deze zonder schuldgevoel te bewaken. 

 

Heels on weels

Mixed media 2022

Techniek: oven gegoten glas, gezandstraald. Messing accenten en wielen

Once upon a time. A long, long time ago. In a country far, far away. Cinderella said to the prince: ” Fuck being a princess! I want to be a truck driver, train driver or maybe a F1 champion”.

 

Don’t put your blame on me 

Mixed media, Glas en bont 2022

‘Don’t put your blame on me’, is een werk waar ik de samenwerking heb gezocht met fotografisch kunstenaar Jenne Bleijenburg. De door vrouwen gedragen kraag met de rode glazen schoenen welke zijn vastgezet op het zachte roze bont, geven een gezicht aan de vele vrouwen die te maken hebben gehad met geweld in welke vorm dan ook. De rode schoentjes zijn een verwijzing naar de femicide stroming.” De Mexicaanse architecte Elina Chauvet maakte hier haar levensproject van getiteld: ‘Red Shoes’. Deze installatie is een ‘reizend kunstwerk’ dat een boodschap van sociale verandering uitdraagt en openbare ruimtes bezet met gedragen schoenen om het bewustzijn te vergroten ten aanzien van gender gerelateerd geweld. Hiervoor worden pleinen over de gehele wereld gevuld met rode schoenen. De niet gedragen schoenen staan voor de leegte die de vermoorde vrouwen achterlaten. De vormentaal van het kunstwerk is allesbehalve een boetekleed; het toont zacht en tactiel maar is tegelijkertijd een krachtig artefact en doet denken aan een krijgerskraag. Ik ben van mening dat als de vrouw het boetekleed verwijdert en het daglicht toelaat, de agressor minder speelruimte krijgt en vrouwen aan kracht terugwinnen.

Werk is niet bedoeld voor verkoop maar een awareness stuk. Voor expositie wensen van dit werk neem contact op

 

You hideous thing

Mixed media: 2022

Techniek: gecast glazen middelvingers, messing, koper en munten.

Dit organische werk is opgebouwd uit glazen middelvingers en 5 cent munten. Bijna lijkt het een levend iets inclusief de bijbehorende drang tot overleving.  “ You hideous thing”  is geboren uit mijn frustratie over een wereld die draait om zoveel mogelijk geld vergaren. Dit gaat vaak ten koste van de mensheid, de dieren, onze aarde en tegenwoordig zelf het heelal. Teveel is verweven met ons verlangen en de behoefte aan geld en het lijkt onze mensheid gevangen te houden in een pad naar destructie.

 

This is not the end of me

Mixed media: 2022

Techniek: ongeglazuurd porselein, oven gecast kristal glas

De nog steeds in aantal groeiende gevleugelde pistolen vormen samen een zwerm welke sterke schaduwen weergeeft in de vorm van vogels. Dit werk geeft veel vrijheid voor interpretatie. Van geweld neemt een vogelvlucht, het zetten en bewaken van je grenzen, tot Killerdrones. Voor mij staat dit werk voor de vele doden die je doormaakt in een leven. Het moment dat er iets voorvalt of een beslissing genomen wordt. Door jezelf of door een ander en in eens is er geen weg meer terug. Er is iets veranderd en gestorven. Dit einde maakt ruimte voor de geboorte van iets nieuws.

 

Boxed pain

Mixed media: 2022

Techniek: Zand gegoten, geslepen, gepolijst en gezandstraald glas en hout

Kostbare tranen, soms eindigen we met lege handen en is alles wat we van iets hebben een herinnering en verdriet. De pijn wordt kostbaar en waardevol. Ik heb deze tranen van glas gemaakt om het verlorene tastbaar te maken. Het van tijd tot tijd te kunnen koesteren. Echter loslaten is onderdeel van het leven. Niets is voor altijd. Deze tranen kunnen weer opgeborgen worden in het kistje en op die manier ruimte maken voor nieuwe ervaringen.

 

Prioritize your play time

mixed media: 2021

Techniek: Zand gegoten glas, hout, messing accenten

Deze glazen tollen zijn een reminder voor de volwassen mens om jezelf regelmatig op een speel momentje te trakteren. Voor je het weet duik je van de ene volwassen en verantwoordelijke keuze in de andere en ben je vergeten dat het leven er is om te genieten en te verwonderen.

 

Drunk Chicks

Mixed media 2021

Techniek: Ongeglazuurd porselein en glas

De in hoogte verschillende wijnglazen zijn voorzien van een porseleinen voetje in de vorm van een kippenpoot. sommige kippenpoten zijn voorzien van gouden nageltjes. De term ” Drunk Chicks” wordt vaak denigrerend gebruikt. Met deze glazen wil ik de macht teruggeven aan alle vrouwen in de wereld om vrijheid te creëren en te doen wat ze willen

 

Green in black and white

Mixed media 2020

Techniek: Shou sugi ban verbrand hout en pate de verre glas, Paneel maat: 200 bij 80 

We zijn vergeten dat we onderdeel van de natuur zijn en staan als verdoofd te kijken hoe de wereld opbrand. Dit werk staat voor deze verloren verbinding. We vullen deze leegte in met een verslaving van consumeren met als gevolg dat de aarde letterlijk en figuurlijk opbrand.

 

Unconvertible identity

De lijn unconvertible identity bestaat uit een verzameling van 4 Pumps gemaakt van porselein en glas. Voor mij zijn deze pumps ontstaan om vorm te geven aan de vrouw. De schoen staat voor de vrouw vaak voor haar identiteit en de manier waarop ze zichzelf neerzet in de maatschappij. De uitermate oncomfortabele schoen laat de mate van aanpassing zien aan ideaalbeelden van andere en de complexen die ontstaan bij het weglopen en ontkennen van het eigen ik. 3 jaar later is er nog een aanvulling van 2 schoenen gekomen op deze lijn. 

 

nr1: Cinderella complex

Mixed media: 2019

Techniek: ongeglazuurd porselein en gefused glas.

Het schoonheidsideaal van kwetsbare vrouw die bescherming en verzorging nodig heeft. Deze schoen is een oproep om het glazen muiltje aan de wilgen te hangen en het te durven om onafhankelijk te zijn. Je eigen ik te zoeken en na te jagen

 

nr2: it’s that time of the month

Mixed media: 2019

Techniek: Geglazuurd porselein en aan de brander getrokken glas.

Ruimte maken voor de vrouwelijke kwetsbaarheid. Het steeds weer negeren van de maandelijkse roep van het lijf om rust en naar binnen keren. Dit om aan de eisen van alle dag te kunnen blijven voldoen geeft vele scherpe randjes.

 

nr3: #Metoo (im)balance

Mixed media: 2019

Techniek: Geglazuurd porselein transfers en oven gecast glas.

Wisseling van de wacht tussen slachtoffer en agressor. Zonder agressor geen slachtoffer en zonder slachtoffer geen agressor. Als yin en yang zijn deze 2 verbonden in een dans waar beiden hun eigen rol vertolken

 

nr4: Silver lining

Mixed media: 2019

Techniek: Ongeglazuurd porselein, oven gegoten glas, 

Schoonheid vinden in het loslaten van vastgelopen situaties. Vastgelopen betrekkingen kleven als teer. Dit los laten voelt als losscheuren en zal vragen om een offer. In dit geval is het simpel. Trek je schoenen uit en loop op blote voeten verder.